Voor schilders

Beter onderhoud VvE’s door wetsvoorstel

Beter onderhoud VvE’s door wetsvoorstel

Bewoners van Verenigingen van Eigenaren moeten worden aangespoord om meer onderhoud te plegen. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de VvE’s nu te weinig spaart voor het benodigde onderhoud en geplande vernieuwingen. Om achterstallig onderhoud bij complexen en verloedering in de buurt te voorkomen ligt er nu een wetsvoorstel.

Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en Van der Steur (Veiligheid en Justitie) hebben een wetsvoorstel naar de tweede kamer gestuurd voor een verplichte minimale reservering per jaar voor onderhoud aan het complex.

 

Wat betekent dit voor u?

Dit wetsvoorstel moet er voor zorgen dat er voldoende geld beschikbaar is voor noodzakelijk onderhoud en herstel van gebouwen. Daarvoor moeten VvE’s elk jaar minstens 0,5 procent van de herbouwwaarde van het appartementencomplex reserveren. Of beter nog, VvE’s kunnen er ook voor kiezen geld te reserveren op basis van een gedegen meerjarig onderhoudsplan.

Deze maatregelen moeten voorkomen dat bewoners worden opgezadeld met torenhoge rekeningen, welke niet ineens betaald kunnen worden. Door het wetsvoorstel worden niet alleen VvE’s maar ook de bewoners aangespoord om vooraf geld beschikbaar te hebben voor onderhoud.

Ministers Blok en Van der Steur zorgen er met dit wetsvoorstel voor dat VvE’s sparen voor onderhoud en ‘slapende’ VvE’s tot actie worden aangespoord. Door een onderhoudsplan, voor bijvoorbeeld schilderwerk, weet de VvE gemakkelijk waar zij de komende jaren aan toe zijn en wat de kosten zijn voor schilderonderhoud.

 

Goed begin is het halve werk

Wilt u als VvE er voor zorgen dat u in ieder geval voor het schilderwerk geen omkijken meer heeft naar de kosten? Kies dan voor een meerjaren onderhoudsplan van Eigenhuis Schilderplan. Hierdoor is er grip en controle op zowel de financiële als de technische kant van het schilderonderhoud.

Heeft u vragen over het Eigenhuis Schilderplan of bent u benieuwd naar ons advies? Daar kunnen ik en mijn collega’s u meer over vertellen. Neem gerust contact met ons op of vul het formulier in. Wij helpen u naar een zorgeloos onderhoudsplan voor schilderwerk.

Schilder nieuwegein

  Schilderwerknieuwegein.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Nieuwegein en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Nieuwegein start met een

Lees verder »