Voor schilders

Op de ladder met: Eigenhuis schilder Ricardo Herrera

In het kader van ¨Wie komt er bij u schilderen?¨ klimmen wij regelmatig bij onze vakmannen en vakvrouwen op de ladder. Deze keer schilder Ricardo Herrera,

Stel je eens voor, wie is schilder Ricardo en wat doet hij zoal?

Hallo, mijn naam is Ricardo Herrera ik ben 49 jaar en kom uit hartje Amsterdam. Ik ben al 23 jaar schilder en ben sinds 15 jaar zelfstandig schilder. Ik heb mijn schilders opleiding gedaan op de LTS CIN te Amsterdam en in 1986 daar ook mijn diploma gehaald. Mijn werkzaamheden bestaan uit verschillende delen zoals binnenwerk, buitenwerk, boten enz. lekker uitgebreid dus.

Leuk hoor! En waarom heb je gekozen voor het schildersvak?

Ik heb het vak gekozen omdat het heel gevarieerd is. Daarnaast, zoals bij zoveel schilders, zat het vak al in de familie. Mijn vader was reclameschilder en mijn oom en opa waren dat ook. Van hen hoorde ik zulke leuke verhalen, wat er allemaal gebeurde bij de klanten waar je bent, aparte dingen die geschilderd werden en de variatie van wat en hoe je het kon doen. Ik werd eigenlijk bijna gelijk verliefd op het vak. Ik doe het dan ook tot de dag vandaag nog steeds met liefde en plezier. En natuurlijk het contact en omgang met je klanten, dat vind ik eigenlijk het allerleukste en belangrijkste.

Waarover heb je de laatste tijd nog flink gelachen op het werk?

Natuurlijk moet er ook gelachen worden op het werk! Soms met de klanten of met je collega´s. Er was er eentje die zijn kwast had laten vallen in het zand. Of iemand die vast komt te zitten tussen de dakgoot en de steiger. Lachen natuurlijk! Ook met klanten moet je natuurlijk kunnen lachen. Het is wel eens gebeurt dat een klant met mij mee werkte, en hij dacht het sneller te doen dan mij… Die kwam van een koude kermis thuis. Ik heb ook klanten meegemaakt die de hele dag moppen loopt te vertellen.

Maar laatst was ik bij een klant die de tuinsproeier aanzette toen de buurman zijn gras wilde ging maaien. Ik was daar aan het afschilderen. Het water sproeide zo over het hek heen, en daar stond ik… We een uur lang de slappe lach gehad en daarna samen een bakje koffie gedronken.

Welke verrassende andere bezigheden heb je als je niet op de ladder staat?

Helaas heb ik geen echte hobby´s. Uiteraard wel familie en vrienden waar ik graag kom en leuke dingen mee onderneem. Ik kijk dan graag met hen voetbal of Formule 1. Maar eigenlijk, het leukste vind ik, als ik in een andere stad ben om dan naar de huizen en het schilderwerk te kijken.

Tot slot, welke onderhoudstip van de vakschilder wil je de Eigenhuis Schilderplan abonnees meegeven?

Het onderhoud van uw kostbare bezit is natuurlijk zeer belangrijk. Onderhoud kan kostbaar zijn, maar als u dat uitstelt of niet doet dan loopt u het risico op bijvoorbeeld houtrot. Wist u dat het repareren of vervangen van hout vaak een tienvoud meer kost dan schilderen? Bij het onderhoud aan woningen is schilderwerk een van de belangrijkste. De schilder ontdekt het vaak als eerste als er wat aan de hand is. Zowel met de gevel of het houtwerk enz. Om kosten in de hand te houden is het toch het verstandigste om het uit handen te geven aan een vakman. Door regelmatig onderhoud, houdt u de kosten beperkt. Het is natuurlijk een lekker gevoel om thuis te komen en dat u weet dat alles goed wordt onderhouden. Het staat er tip top bij, zonder dat u er omkijken naar heeft. Dat is wat het Eigenhuis Schilderplan biedt!

Klik op de namen om meer te lezen om over onze Eigenhuis schilders Esmee van Straalen, Laurens van Dijk, Peter Gangelhof, Peter Geurts, Leo Gorree, Geurt Aangeenbrug, Arie van der Vlist, Stephan Baas, Jos Vermeulen, Leon Satijn, Gerard van Loenen, Gert de Bruin, Michiel Spanjersberg, Michel Velthuizen, Tony van Dommelen, Ricardo Herrera of Jan Molenaar

Schilder nieuwegein

  Schilderwerknieuwegein.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Nieuwegein en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Nieuwegein start met een

Lees verder »