Voor schilders

Wanneer is schilderwerk 9% b.t.w

Wanneer is schilderwerk 9% b.t.w

Schilderwerk kan onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor het lage btw-tarief van 9%. Dit tarief geldt voor woningen ouder dan 2 jaar. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van schilderwerk waarbij het lage btw-tarief van toepassing kan zijn:

  1. Schilderen van de binnenkant van een woning, zoals het sauzen van muren en plafonds, het schilderen van deuren en kozijnen en het lakken van trapleuningen.
  2. Schilderen van de buitenkant van een woning, zoals het schilderen van gevels, kozijnen, deuren, ramen en dakkapellen.
  3. Behangen van wanden in een woning.
  4. Spuitwerk op wanden en plafonds in een woning.

Het is belangrijk om te vermelden dat het 9% btw-tarief alleen van toepassing is op de arbeidskosten en niet op de materiaalkosten. Voor het schilderen van bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning of een bedrijfspand geldt het hoge btw-tarief van 21%. Raadpleeg bij twijfel altijd de Belastingdienst of een professionele schilder om te controleren of het lage btw-tarief van toepassing is op het schilderwerk dat je wilt laten uitvoeren.

Keurmerk voor schilders

In Nederland zijn er verschillende schilderskeurmerken die aangeven dat een schildersbedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen en vakmanschap. Hieronder vind je een overzicht van enkele bekende

Lees verder »