Voor schilders

Waarom is de planning van een schilder zo lastig?

De telefoon gaat: “Goedemorgen, met de schilder. We hadden vandaag een afspraak, maar ik moet de planning helaas uitstellen”… Herkent u dit? Nou dan bent u niet de enige, want één ding is zeker: Het plannen van schilderwerk is één van de lastigste taken, want de schilder heeft uiteindelijk maar één doel: Een mooi en duurzaam resultaat leveren.

Hoe ziet de planning van een schilder eruit?

Nadat u besloten heeft om de opdracht aan een schilder te gunnen maakt deze vaak een globale planning. Waarbij meestal de oudste opdracht als eerste aan de beurt is.

Zodra uw opdracht dichterbij komt weet de schilder beter wanneer de aanvang van het schilderwerk plaats kan vinden. Maar waarom loopt de planning soms alsnog uit? Dat heeft te maken met verschillende factoren zoals ziekte, de beschikbaarheid hoogwerkers en steigers en vergunningen.

Echter de belangrijkste reden: het weer. De kans op extreem weer zoals hittegolven of zware neerslag is de laatste jaren toegenomen. Een regenbui, teveel wind, te veel zon, te koud, te vochtig en vervuiling van buitenaf zoals stof, bladeren en vliegjes het zijn allemaal factoren die er voor zorgen dat afschilderen niet mogelijk is of er voor zorgt dat het schilderwerk opnieuw gedaan moet worden.

In Nederland zijn er ongeveer 130 dagen waarbij er meer dan 1 mm neerslag valt. Dit is vaak al genoeg om een strak afgeschilderde voordeur te laten verregenen. Gevolg: De schilder moet terug om het werk te herstellen en er ontstaat vertraging bij de volgende klanten.

Planning Eigenhuis Schilderplan

Hoe lossen wij dat bij Eigenhuis Schilderplan op?

Het weer kunnen wij helaas niet veranderen. Dit najaar is er extreem veel regen gevallen en dat maakt het plannen van schilderwerk extra lastig. De oplossing? Wij voeren een winterbeurt uit. De onderdelen die het echt nodig hebben worden, voor de winter, voorzien van grondverf. De woning gaat dus beschermd de winter in. Het volledige schilderwerk wordt dan komend voorjaar uitgevoerd.  

Communicatie

Daarnaast bieden de Eigenhuis Schildercoaches en vakschilders u zoveel mogelijk eerlijkheid en transparantie. Zij staan iedere dag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en schilderwerk uit te voeren. Communicatie is hierbij essentieel.  Dit doen wij via mail, telefoon en WhatsApp. Op deze manier proberen wij op zoveel mogelijk manieren bereikbaar te zijn. Dus heeft u vragen over de planning of wilt u liever een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Schilder nieuwegein

  Schilderwerknieuwegein.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Nieuwegein en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Nieuwegein start met een

Lees verder »