Voor schilders

Zet u uw beste beentje voor in een groep?

Ik heb een poooohtje met vet, al op de tafel gezet… Dit is het zevende couplet! Voor mij een prachtige tijd. Ik keek er al weken naar uit, iedere avond met al mijn vriendjes van school en buren samen wandelen. Met de hele groep er op uit.

Waarom vinden mensen het zo fijn om dingen samen in een groep te doen? Ik denk dat een groot stuk ligt in elkaar kunnen helpen en het gesteund voelen. Waarom woonden de neanderthalers anders al samen in groepen? In een groep kan je elkaars sterke kanten gebruiken. Is de ene sterker in jagen en de ander beter in koken? Dan weet ik wel wat een logische keuze zou zijn. (excuus voor dit erg stereotype voorbeeld…)

In mijn werk kom ik het steeds vaker tegen dat klanten een groep voor schilderwerk vormen. Een hele slimme zet, die eigenlijk vanuit onze roots al in ons zit. Laatst was ik in Hooglanderveen, een dorpje bij Amersfoort. Een woningeigenaar had mij benaderd namens de buurt. Zij wonen in hoge huizen, met veel houtwerk. Lastig bereikbaar, en verschillende staat van onderhoud.

Hoe vorm ik makkelijk zo´n burenkorting groep?

burenkorting eigenhuis schilderplan

De klant vertelde mij dat hij via de buurt WhatsApp een oproep had gedaan om elkaar te helpen. Heel simpel, om te peilen wie er behoefte had om schilderwerk uit te laten voeren. En daarmee ook geld wilde besparen. Hij wist de pijnpunten, er is een hoogwerker nodig, de tijd ontbreekt bij veel buren en door de hoogte van de huizen, lijkt schilderwerk kostbaar. Hij had in het appje onze burenkorting bij schilderwerk aan meerdere woningen genoemd. Binnen een paar dagen had hij meer dan 10 geïnteresseerde buurtbewoners bij elkaar. Hoe mooi is dat?

Na mijn bezoek ter plaatse hebben we hem werk uit handen genomen. Door bij iedere deelnemer persoonlijk te bekijken wat er moest gebeuren. Iedereen zijn eigen offerte met specifieke wensen, met uiteraard burenkorting. Nu zijn we inmiddels een paar maanden verder en gaan we met het schilderwerk aan de slag. Bij iedereen uit de groepsapp. Wauw! Iedereen bespaard 15% op zijn schilderwerk. Dat is makkelijk geld verdienen. Een mooi voorbeeld hoe een groep kan werken.

Wilt u weten hoe onze burenkorting is opgebouwd? Bekijk hier het overzichtelijke schema.

Het fijne groepsgevoel

Deze week loop ik met mijn zoon en zijn groep de avond 4-daagse. Nu, ongeveer 30 jaar later, vind ik het groepsgevoel nog steeds fantastisch. Nu bekijk ik het van de andere kant, als ouder. Eerder uit het werk, snel eten, schoolshirt aan en gaan 😉 Haasten, rennen, vliegen. Daarna met de groep samen wandelen en een topsfeer. Nog steeds heerlijk om te doen. In die week is er nauwelijks tijd voor andere dingen. Maar ik geniet, en het is onbetaalbaar.

Wilt u zelf een groep vormen? Wij kunnen u helpen.

Hier vindt u op onze site een flyer die u in de buurt of via whatsapp kan verspreiden. Ook kunnen wij u helpen aan een korte introductievideo en samenvatting van het Eigenhuis Schilderplan.

Zet uw beste beentje voor. Laten we vaker tijd besteden aan het vormen van een groep. Het is leuk, mooi en je helpt elkaar.

#doeslief 🙂

Schilder nieuwegein

  Schilderwerknieuwegein.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Nieuwegein en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Nieuwegein start met een

Lees verder »