Voor schilders

De ideale schilder temperatuur

Ga je schilderen? Dit is de ideale schilder temperatuur

Ben je van plan om te gaan schilderen en ben je benieuwd wat de ideale schilder temperatuur is? Als je gaat schilderen is het belangrijk dat je rekening houdt met de zon. Ook moet je denken aan de temperatuur. Tot 30 graden kun je prima buiten schilderen, maar wat is nou de ideale schildertemperatuur? In dit artikel kom je te weten wat er gebeurt als je bij een te hoge temperatuur gaat schilderen en wat de ideale schilder temperatuur is. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat als je met een te hoge temperatuur gaat schilderen?

Schilderen met een te hoge temperatuur is zeker niet aan te raden. Ga je dit toch doen, dan kunnen er blaasjes ontstaan. De reden hiervoor is dat de ondergrond warmer dan de verf is.
Doordat de warmte door de verf wil wegtrekken, ontstaan dus de blaasjes. Deze luchtbelletjes zijn echter niet gewenst in de verf. Ook zal de verf sneller drogen, wat ervoor zorgt dat het schilderwerk van mindere kwaliteit is. Verf heeft een specifieke tijd nodig om te drogen en uit te harden. Als dit proces sneller plaatsvindt, gaat dit dus ten koste van de verf. Eigenlijk heb je het dan voor niets gedaan. Schilder dus nooit met een te hoge temperatuur.

De ideale schilder temperatuur

Schilderen kun je het beste doen als de temperatuur juist is. De ideale temperatuur om te schilderen ligt tussen de 10 en 20 graden celsius. Is de temperatuur hoger dan 20 graden celsius, dan droogt de verf sneller. Dit kan tot strepen leiden en duidelijk zichtbare overlappingen. Verf je echter onder de 10 graden celsius, dan zal buiten lakken niet goed gaan. Ook kun je het schilderen van buitenmuren het beste niet doen als het onder de 5 graden celsius is. Een temperatuur van +- 20 graden is de meest perfecte temperatuur voor schilders.

Schilder nieuwegein

  Schilderwerknieuwegein.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Nieuwegein en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Nieuwegein start met een

Lees verder »