Voor schilders

Houtrot, ellende voor een Eigenhuis…. Hoe moet ik houtrot voorkomen?

Gapende gaten in ramen, kozijnen met grote scheuren en glaslatten die zomaar ineens van uw woning vallen. Het is hier enigszins aangedikt, maar iedereen is vast wel eens houtrot tegengekomen, in welke vorm dan ook. Meestal zie je het pas als je met schuurpapier en verfpot op 3 hoog voor het kozijn staat. En wat dan? Timmerman bellen, of toch maar zelf eens wat van die “houtrotvuller” aanschaffen.

Houtrot voorkomen

Natuurlijk, als het eenmaal zo ver is en er is een plek aangetast hout in uw woning, dan ontkomt u er niet aan dit te repareren of het deel te vervangen. De échte oplossing voor het aanpakken van aangetast hout ligt eigenlijk in een eerder stadium. Regelmatige controle van en onderhoud aan het schilderwerk is het geheim. De laatste verflaag is belangrijk en voor het oog erg mooi, maar de voorbereiding daar valt of staat goed onderhoud mee.

Een detail wat veel (professionele) schilders vaak vergeten, zijn vervangen van slechte kitnaden langs het glas. Als deze openstaan, kan er vocht achter de glaslatten komen wat daar vervolgens lastig weg kan. En ja, je raadt het al vocht zorgt voor houtrot. En zelfs als je even niet oppast kan isolatieglas hier ook nog lek door gaan…..

Niet geschilderde onderkanten van kozijnen of te krappe omtrekspeling van ramen of deuren zijn nog 2 “boosdoeners” die zomaar houtrot kunnen veroorzaken. Net van die details om over het hoofd te zien als je op de ladder staat met de kwast.

Toch is het wel fijn als houtrot kan worden voorkomen, al is het alleen maar voor uw portemonnee. Herstellen van houtrot kost vaak het tien voudige van schilderwerk.
De schilders van het EigenHuis SchilderPlan letten nou juist op die details waarmee houtrot zoveel mogelijk voorkomen wordt. Een kitcontrole bijvoorbeeld, is bij iedere onderhoudsbeurt in het schilderplan standaard opgenomen. Het passend maken van ramen en deuren, kan bij de startbeurt worden aangepakt. Dit in combinatie met regelmatig goed schilderwerk, zorgt voor optimale conditie van uw houtwerk.

En mocht er dan, door wat voor rede dan ook, onverhoopt toch houtrot ontstaan…. Hebben wij bij EigenHuis Schilderplan genoeg vakmensen rond lopen die het voor u kunnen repareren of vervangen.

Schilder nieuwegein

  Schilderwerknieuwegein.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Nieuwegein en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Nieuwegein start met een

Lees verder »