Voor schilders

Slecht binnen schilderwerk beïnvloedt uw buiten schilderwerk. Wist u dat?

Ja, dat is echt waar. Het verbaast u misschien, maar de kwaliteit van het buiten schilderwerk wordt echt beïnvloedt door de staat van het schilderwerk aan de binnenzijde. Bij slechte staat van het binnen schilderwerk is de garantie op het buiten schilderwerk ook beperkter. Alle rede om eens wat meer over te vertellen.

De appel valt niet ver van de boom

U zou het kunnen vergelijken met een appel. Aan de buitenkant goed beschermd met een stevige schil. Daarachter is het een kwetsbare vrucht. Die schil zorgt er voor dat weersinvloeden zoals zon en regen geen schijn van kans hebben om naar binnen te komen. Klinkt als een verflaag niet waar? Maar wat nu als er binnen in de appel een schimmel plekje ontstaat, of er een wormpje van binnen uit de appel aantast? Dan kan die schil buiten nog zo stevig en opgepoetst zijn, maar de vrucht raakt aangetast.

Dat is ook wat er gebeurt als het schilderwerk binnen niet op orde is. Door gebreken in de binnenafwerking trekt vocht in het houtwerk. Dit wil zich vervolgens altijd een weg naar buiten werken. Daardoor “duwt” het de verflaag van het buiten schilderwerk er vanaf.

Binnen schilder Eigenhuis SchilderplanChecklist binnenwerk

Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een korte checklist gemaakt, zodat u kunt beoordelen of er op korte termijn onderhoud nodig is aan het binnen schilderwerk.

  1. Is het schilderwerk gescheurd?
  2. Staan er verbindingen open?
  3. En heel belangrijk, staan er kitranden langs het glas open of zijn deze zwart/beschimmeld?

Heeft u op alle vragen nee als antwoord? Dan is er niks aan de hand, en kunt u uw binnen schilderwerk met een gerust hart de winter in laten gaan.

Echter, kunt u 1 van deze 3 vragen met ja beantwoorden? Dan is er onderhoud nodig. Kunt u alle 3 de vragen met ja beantwoorden? Dan is er dringend onderhoud aan het binnen schilderwerk nodig. Aarzel dan niet om snel de kwast ter hand te nemen (of uit handen te geven) en ook binnen de boel grondig aan te pakken.

Met een Eigenhuis Schilderplan kunt u het voor het buiten schilderwerk van uw woning met een schilderabonnement gemakkelijk en goed regelen. Volgens een vaste cyclus houden wij het voor u bij. De buitenschil is daarmee goed beschermt. Ziet u het niet zitten om het binnen schilderwerk zelf aan te pakken? Ook daar kan Eigenhuis Schilderplan u bij helpen. Als u binnen schilderwerk laat uitvoeren in de maanden december, januari en februari krijgt u 10% winterschilderkorting.

U slaat 3 vliegen in één klap

  • De garantie op het buiten schilderwerk gewaarborgd
  • Fris en fraai binnen schilderwerk
  • Lagere prijs voor binnen schilderwerk

Vraag op de winterschilderpagina uw offert aan en wie weet staat de winterschilder binnenkort wel op uw stoep!

Schilder nieuwegein

  Schilderwerknieuwegein.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Nieuwegein en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Nieuwegein start met een

Lees verder »